Коли краще відпочивати в Таїланді

Коли краще відпочивати в Таїланді
 
Таїланд — одна з тих небагатьох країн, де курортний сезон триває майже цілий рік. Географічне розташування, що охоплює велику протяжність з півночі на південь та наближеність до екватора, робить клімат сприятливим для відпочинку в будь-який місяць. Проте завжди враховувати особливості місцевої погоди кожного регіону, яка має свої нюанси.
Кліматичні сезони в Таїланді
 
На відміну від України в Таїланді всього три кліматичних сезони.
Прохолодний. Триває з листопада по лютий. У цей період температура повітря коливається між +18 та +32°C. Опади трапляються рідко, небо безхмарне. Саме в цей період на тайських курортах можна побачити найбільше туристів, хоча ціни на путівки досить високі. Адже з листопада по лютий тут триває високий сезон.
Спекотний. Період з березня до травня. Повітря прогрівається до +42°C. Якщо ви добре переносите таку спеку, то це чудова можливість відпочити у східній країні й заощадити одночасно. Адже вартість путівок знижується, а туроператори частіше пропонують гарячі тури до Таїланду.
Сезон дощів. Починається у червні й закінчується у кінця жовтня. У цей час дощі можуть тривати до трьох годин, але переважно йдуть увечері та вночі. Температура повітря при цьому перебуває у межах +26°C… 32°C. І хоча туроператори запевняють, що в сезон дощів у Таїланді робити нічого, проте це чудова нагода змістовно провести час. Короткочасні опади не заважають відвідувати екскурсії. Крім того, ціни на відпочинок у Таїланді приємно радують, тому є можливість добре заощадити.

В цілому, в країні можна відпочивати цілий рік. І найчастіше на вибір терміну поїздки до Таїланду для будь-якого мандрівника впливають лише три речі:
● погодні умови;
● вартість путівок;
● мета подорожі.
Регіони Таїланду
 
Регіони Таїланду
 
Однак територія Таїланду досить велика, й протягом однієї відпустки ви встигнете відвідати лише один регіон. Тому перш ніж запланувати туди подорож, необхідно врахувати кліматичні особливості кожного тайського курорту.

● Паттайя, Ко Чанг, Ко Самет. Сюди краще приїжджати з листопада по березень, коли кількість опадів найменша, а повітря не дуже гаряче. Хоча й у сезон дощів тут також є чим зайнятись.
● Пхукет, Пхі-Пхі, в Крабі. Кінець осені — початок весни є найкращим часом для відпочинку на Андаманському узбережжі. А от з травня до жовтня тут завжди похмуро, й штормить.
● Самуи, Пханган, Тао. А ось на островах Сіамської затоки найкращим часом для відпустки є березень-жовтень. У цей період спокійне прозоре море та безхмарне небо подарують незабутній відпочинок. А ось з листопада до січня тут тривають дощі.
● Чіанг Май та Чіанг Рай. На півночі країни краще відпочивати з листопада до лютого. У цей час тут зовсім мало опадів, тому повітря не дуже вологе. А ось весною повітря прогрівається до +40°C, і переносити спеку стає важко.
 
Тури в Таїланд через турагентство «Бізнес Візит»
 
коли їхати в таїланд
 
Плануючи подорож до Таїланду, варто звернутися до туроператора, який не лише забезпечить авіаперельоти та поселення у готелі, а й буде перебувати поруч з вами протягом усієї мандрівки.

Туристичне агентство «Бізнес Візит» пропонує своїм клієнтам поїхати у романтичну, молодіжну, сімейну або екскурсійну подорож до Таїланду. Представники компанії зустрінуть вас в аеропорту, допоможуть організувати додаткові екскурсії та розваги. А головне, ви будете відчувати цілодобову підтримку всю свою відпустку.
1
Астрономічний календар на 2020 рік
БезВиз для Украинцев: За 2018 год + 14 стран!